A mosdókagyló a szerelő szemével

A mosdókagyló a szerelő szemével

Manapság már a divatos design, izgalmas kialakítás, trendi forma határozza meg a mosdókagylók kiválasztását.

A stílusos otthon azonban akkor az igazi, hogyha praktikus és funkcionális eszközökkel társul. A mosdó kiválasztásakor figyelembe kell venni a fürdőszoba méreteit, de a csaptelep és a szifon helyét is érdemes belekalkulálnunk a képletbe.

Az egyszerű, lábas mosdók ma nem kifejezetten élveznek központi szerepet, miközben igen esztétikus formájú porcelán lábak állnak rendelkezésre, melyen igényesen elrejtik a könnyen beépíthető szifont. Persze a fali mosdókagylóval van legegyszerűbb dolga a vízvezeték szerelőnek bekötéskor. Ez persze azt is jelenti, hogy javítás során is könnyű hozzáférni eme egyszerű szerkezet alkatrészeihez.

Manapság divatosak a beépíthető mosdókagylók. Ennél a típusnál csiszolva van a mosdó alja, hogy alkalmas legyen a szekrénybe illesztéshez. Oda kell figyelni a szifonválasztásra, hogy hatékonyan kihasználhassuk a mosdó alatti szekrényt.

A szekrényre állítható mosdókagyló esetében fontos szerepe van a csaptelepnek, mivel szinte teljesen szabadon van, így dekorelemként szolgál, miközben a kényelmes hozzáférhetőséget is biztosítanunk kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük